Activitats mediambientals

Conferència amb Josefina Castellví

Josefina Castellví és filla d’un metge i d’una mestressa de casa, estudià a l’institut Montserrat i es va llicenciar en Biologia a la Universitat de Barcelona en 1957 i marxà a França, on es va especialitzar en oceanografia.

Des del 1960 treballa a l’Institut de Ciències del Mar, del Consell Superior d’Investigacions científiques, del qual n’ha estat directora els anys 94 i 95 i delegada a Catalunya. Participà en l’organització de la recerca a l’Antàrtida i col·laborà en la instal·lació de la Base Antàrtica Espanyola Joan Carles I a l’Illa Livingston, que va permetre que Espanya entrés com a membre del Tractat Antàrtic (1988).

El 1994 va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona i el 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi. Des del 2010 és la presidenta de la Universitat d’Estiu d’Andorra.

El 2013 va guanyar el Premi de Cultura de la GGCC i el 2014 va ser nomenada Catalana de l’any.

Us deixem amb la descripció de l’event per part de Teresa Vilella, la nostra Coordinadora del Club de Lectura:


L’inhòspit continent antàrtic i les dificultats per apropar-s’hi se’ns va fer molt presents, al Club de Lectura de l’escola, a partir de la lectura del llibre “Atrapados en el hielo”, la llegendària expedició a l’Antàrida, liderada per Ernest Shackelton, que no fa gaire va complir 100 anys.

Al mateix temps que tinguérem notícia de l’existència d’un documental que presentava, d’una manera molt planera i humana, una persona d’avançada edat, que retornava a l’Antàrtida, a una base científica del CSIC espanyol. Abans, hi havia passat una llarga estança, junt el seu mestre, el professor Antoni Ballester, inaugurant la primera base d’investigació científica espanyola a l’Antàrtida.

L’Albert Solé, autor del documental, ens mostra el retorn de Josefina Castellví, a partir dels sentiments i records, enllaçant amb imatges de la seva amistat present amb el professor Antoni Ballester.


 

Pots veure les fotos en la pàgina següent: http://www.cfalayret.cat/?p=656

Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Josefina_Castellv%C3%AD_i_Piulachs

Discussion

Comments are closed.