Sortides i activitats culturals

Llegendes de Sant Pere

20150128_171225

 

Els alumnes de català van escapar-se l’altre dia de les aules per gaudir d’una visita guiada (gràcies a “Històries de Ciència“) organitzada per les seves professores. Us deixem amb les paraules d’elles:

Passejant per aquests carrers podem trobar antics palaus i cases dels segles XIV al XVIII,  que a la part externa encara mantenen la seva antiga estructura; entre ells tenim:

El Palau Alòs construit a finals dels S. XIII; la farmàcia Pedrell, considerada la más antiga de Barcelona i documenta de 1561; l’actual Institut de Cultura de la dona Francesca Bonnemaison.
  
Sant Pere Mitjà, no compta amb antics palaus i cases senyorials, però té l’encant dels carrers de barri en els que, dia a dia, la gent que els habita els omple de vida. Si continuem la ruta arribarem fins la plaça de Sant Pere, aquí trobarem les  restes de l’església de l’antic convent romànic de monges benedictes, Sant Pere de les Puel.les, que va ser l’origen del barri, també cal destacar que en aquesta plaça es troba una font modernista dissenyada per Pere Falqués al 1893.
  
Com a conclusió, podriem dir que aquest barri medieval és un llibre obert d’història al mig de la ciutat.
 
20150128_182520
Més fotos
 
Video amb una mica de la història
 
 Vídeo del barri al 2004
 
 
Carina Castro i Olga Martínez, professores del CFA Francesc Layret

Discussion

Comments are closed.