Activitats culturals

Conferència Voluntariat

Dimarts vam gaudir d’una xerrada dirigida per la Federació Catalana de Voluntariat Social a la nostra biblioteca.

L’objectiu era donar a conèixer als alumnes la Borsa de Voluntaris de Catalunya, entitat que existeix gràcies a les recomanacions del Consell i del Parlament Europeu.

Aquesta entitat realitza activitats importants, entre les quals podem destacar el banc d’aliments, dinamitzar tallers per immigrants, seguiments i/o acompanyaments a persones discapacitades, companyia a persones grans, …

Altres comentaris estaven enfocats a aspectes generals del que significa ésser voluntari i quines bases de seguretat els envolta.

El voluntariat és una manifestació solidària que es canalitza mitjançant entitats sense ànim de lucre. El compromís d’actuació que suposa es fonamenta en una decisió lliure i personal, motivada per principis de solidaritat, empatia i altruisme. Es contribueix a un desenvolupament a un desenvolupament social del nostre entorn i del món, més just i equilibrat, amb la participació dels ciutadans.

Com a conclusió, la proposta és impulsar el creixement del voluntariat amb la seguretat jurídica que es requereix, tant per aquelles persones voluntàries, per qui els percep i per les entitats organitzadores.

Visita la seva web

DSC_0004

Veure totes les fotos

Discussion

Comments are closed.