Sortides i activitats culturals

Sortida Sagrada Família

Els alumnes de la nostra escola dels diferents ensenyaments inicials i bàsics, van fer una sortida el passat dia 24 de març de 2015 a la Sagrada Família.

 

20150324_154927

 

Us deixem amb una mica de història sobre aquest temple i també amb algunes fotos dels alumnes participants.

El temple expiatori de la Sagrada Família, és una església monumental que es va iniciar el 19 de març de 1882, a partir del projecte de l’arquitecte Francisco de Paula del Villar. A finals de 1883, va ser l’arquitecte Antoni Gaudí qui es va encarregar de la continuació de les obres, feina que no va abandonar fins la seva mort a l’any 1926. Amb el temps, aquest edifici s’ha convertit en un dels signes d’identitat més universals de la ciutat de Barcelona i també del país. Anualment rep moltes visites, són moltes les persones que estudien el seu contingut arquitectònic i religiós.

El temple sempre ha sigut expiatori, és a dir, des de els seus inicis fa més de 133 anys, es construeix a partir de donatius. En aquest sentit, Gaudí va dir una frase: “El temple expiatori de la Sagrada Família el fa el poble i es reflexa en ell. És una obra que està en mans de Déu i en la voluntat del poble”.

La seva construcció continua i es pot  preveure que podria estar acabada durant el primer terç del segle XXI.

Referent a la seva simbologia, es diu que celebra la vinguda del Messies al món; Jesús, el fill de Déu, fet home, també rep altres noms com Façana de la vida, del goig i del nadal; en tot cas, s’afirma que està inspirada en els evangelis sobre la infantesa de Jesús, Luc 1,5 – 2,51; Mat 1,2.

 

Més fotos

 

Carina Castro, professora del centre i col·laboradora d’Activitats Culturals

Discussion

Comments are closed.

NOTÍCIES