Anem al CosmoCaixa!

Visita d’MNO al CosmoCaixa.

Data de la visita: 23 de maig de 2022.

Com ja sabeu, el CosmoCaixa és el museu de la ciència de Barcelona que pertany a la Fundació ”La Caixa” i que fou inaugurat, en segones instàncies, a l’any 2004 després de la remodelació del seu predecessor de l’any 1981, el Museu de la Ciència.

D’una banda, el museu presenta al públic en general un conjunt de temàtiques, entre moltes més, d’astronomia, de ciències naturals, de medi ambient, de tecnologia o de les matemàtiques que permeten als usuaris veure i tocar els experiments i màquines, veure el bosc inundat, etc. D’altra banda també presenta activitats en tallers que cal reservar amb antelació (el Clik, el planetari, el planetari bombolla, el Creativity, el Toca-Toca, Micrarium, etc.).

En aquest sentit, podem dir que els nostres alumnes d’MNO, provinents d’arreu del món, van tenir l’oportunitat de tenir una experiència molt enriquidora al CosmoCaixa de Barcelona. Tot i que els alumnes d’aquests ensenyaments són de països molt diversos (Ucraïna, Bangladesh, Índia, Pakistan, Rússia, Xina, Marroc i Filipines), l’experiència va ser força positiva ja que cadascú va poder aportar la seva pròpia mirada al respecte.

En el nostre centre tenim força experiència en integrar les diferents cultures al nostre sistema educatiu, tot respectant la inclusió i la perspectiva de gènere, reptes que plantegen els nouvinguts a l’hora d’integrar-se i respondre a les necessitats de la nostra societat.


Visita de GESO 1A al CosmoCaixa.

Data de la visita: 31 de maig de 2022.

Per saber més dels estats de la matèria hem fet una visita dinamitzada al Cosmocaixa amb tots els alumnes de GES 1A.

A l’exposició permanent hem pogut veure i tocar el plasma, com funcionen les partícules que conformen un gas? Quines son les propietats dels líquids i sòlids? Observem els efectes de la temperatura i la pressió en les partícules que conformen la matèria. Una experiència molt maca.

Repetirem!!!

Comments are closed.