Anem al Micrarium!

Visita al taller Micrarium del CosmoCaixa.

Data de la visita: 27 de maig de 2022.

El CosmoCaixa ha estrenat un nou espai permanent d’experimentació i d’observació d’allò que no es pot veure a simple vista, el Micrarium. Un taller que permet accedir al món invisible de l’ull humà, explorar la matèria amb la magnificència del microscopi, usar diferents instruments d’augmentació i preparar mostres pròpies per a l’observació.

Amb l’arribada del bon temps no podíem deixar passar l’oportunitat de realitzar aquesta magnífica activitat, i així, dintre d’un entorn museogràfic i a través de l’experimentació, vam submergir l’alumnat de GESO 2A en aquesta gratificant experiència.

De sobte, el nostre alumnat es va trobar immers en un món d’experimentació i observació en temps real i en primera persona! Van experimentar amb la sorra de la platja, amb minerals, i fins i tot, amb micrometeorits! Tot seguit, van observar microorganismes unicel·lulars com els protozous o una de les 1.500 espècies de llevats que tenim al planeta Terra, que com ja sabeu són organismes molt importants per a la producció d’aliments 😉 Aquí, els va entrar la gana! 🙂 Finalment, també van observar els cianobacteris, les larves, les plomes, els microplàstics, i fins i tot, se’ls va ensenyar que la magnificència de lo microscòpic servia per autenticar les obres d’art i molt més!

En conclusió, hem de dir que la visita ha estat del tot positiva pel nostre alumnat de GESO 2A perquè han gaudit d’una activitat única i magnífica, que no oblidaran fàcilment. A partir d’ara no podran observar el món sense plantejar-se què s’amaga als seus ulls. Una activitat que des del centre d’adults Francesc Layret recomanem que la faci tothom.


Comments are closed.