Anem al Museu del Disseny!

Visita al Museu del Disseny de Barcelona.

Data de la visita: 16 de febrer de 2022.

Associem el disseny a objectes que són presents al nostre dia a dia, però també a uns objectes que tenen alguna cosa especial. Són uns objectes comuns als quals el disseny atorga un nou sentit gràcies als serveis que ens presten, a la novetat del seu aspecte, a les innovacions que incorporen, a allò que comuniquen o a les emocions que ens desperten.

Uns objectes comuns que mereixen aquest adjectiu també per altres motius: perquè formen part de la cultura popular, representen la societat i es converteixen en fragments de la memòria col·lectiva. I encara més, són igualment comuns perquè alguns són béns compartits i d’altres perquè tenen una vocació social.

La singularitat dels objectes comuns es manifesta de maneres diverses que aquesta nova exposició de disseny de producte recull en quatre apartats: Itinerari. Històries locals, 1930-2020; Parlament. Debats globals; Exposicions variables i #DISSENY_BARCELONA. El disseny de la ciutat.

Durant la sortida emmarcada dins del mòdul d’Industria 4.0. dels ensenyaments d’ESO, l’alumnat, mitjançant una visita guiada a l’exposició d’objectes comuns i al taller de confecció, ha pogut conèixer de primera mà com es dissenyen els productes d’ús quotidià, pensats per un ús divers que pugui satisfer una demanda fins i tot minoritària.

Durant la visita s’ha fet èmfasi què la clau resideix en facilitar la vida de les persones a través d’un bon disseny. Hem pogut observar aquests trets en el disseny d’objectes quotidians tal com una espremedora de suc, uns mobles ergonòmics o uns estris de cuina.


Comments are closed.