Comissió de Coeducació i Inclusió

 

Presentació del nou Quadern Metodològic feminista ‘La Incorporació de la perspectiva de gènere en plans i programes”

 

La incorporació de la perspectiva de gènere en plans i programes 

 

 

 

Caterina Albert i Paradís 

Ja podeu gaudir als passadissos de la segona planta del centre d’aquesta exposició que difon i reconeix la vida i l’obra d’una de les autores més representatives del Modernisme català: Caterina Albert i Paradís

 

Aquesta exposició ha estat produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, en el marc de la commemoració del 50è aniversari de la mort de Caterina Albert i Paradís (L’Escala, 1869-1966).  La mostra recorre la vida i obra de Caterina Albert, poeta, narradora, novel·lista i autora teatral. Caterina Albert, més coneguda com a Victor Català, pseudònim amb el que signava les seves obres  per poder superar la moral de l’època, va convertir-se en una de les veus representatives del Modernisme.

 

Tot i els impediments amb els quals es va haver d’enfrontar pel fet de ser dona, Caterina Albert va obtenir el reconeixement de la intel·lectualitat del moment i el 1905 es va consagrar com escriptora amb la publicació de la novel·la Solitud.

Des de la Comissió de Coeducació i Inclusió us animem a treballar el tema amb el vostre alumnat. Per facilitar-vos la tasca, us adjuntem el pdf de l’exposició.

exposicio_caterina_albert

 

 

exposicio_artistes

Les artistes seleccionades (miniaturistes, pintores, dibuixants i il·lustradores) són una mostra del creixement i l’evolució de la creativitat artística de moltes dones que com elles, al llarg del temps, han treballat amb diferents interessos: des de l’adopció dels llenguatges acadèmics i establerts per a què es reconegués el seu treball, fins a la transformació i subversió d’aquests llenguatges per construir altres formes de pintar i representar el món. Elles, com moltes altres, formen part d’una genealogia oculta que aquesta exposició pretén començar a fer visible.

 

Comments are closed.