Segon premi de català

Tenir tot el temps del món

 

Quina bonica expressió, “tenir tot el temps del món” en aquesta frase hi he pensat sovint inclòs el perquè m’ho deien els meus pares  ja fos alhora de fer deures com en el moment de les vacances.

Doncs bé, ha arribat el moment, ara tinc 45 anys i no treballo i tinc tot el temps del món, però puff….és real la expressió i el seu significat?….primerament cal dir que aquesta expressió no s’adapta a la realitat, els humans tenim un temps de vida i com tot té finalitat.

Què  volien dir els meus pares amb això?…ni més ni menys que algunes coses cal fer-les sense presa i amb  tranquil.litat, ara bé  en aquests moments em trobo  amb tot el temps del món doncs estic a l’atur i no tinc feina, però vet aquí la contradicció, el temps laboral de les persones avui en dia es considera finit i a partir d’una edat i ja no ets vàlid, situació  en la que em trobo actualment i encara que tingui tot el temps del món,  maleïda crisi , em trobo sense feina, encara que tingui la experiència demostrada. Què cal fer llavors? paciència i pensar la manera d’aprofitar  aquest  temps per fer coses noves i de profit que m’ocupin el temps per  considerar-me útil igualment , encara que dins del mercat laboral no em considerin així.

En aquest temps que s’atura i deixes de treballar pots reflexionar entorn de la teva vida, tens més temps per conèixer-te a tu mateix i fer coses que abans no podies fer en el  teu horari laboral ,  pots trobar noves experiències que t’enriqueixin més i les pugui aprofitar.

Un exemple és fer de pare veure i observar el que és ser mare i el que comporta , ajudar a la teva parella en les seves tasques normals del dia a dia  si el seu horari no ho permet, i  estudiar com faig ara.  Tot això  són coses positives en la  vida malgrat tenir tot el temps del món, ja que aquest és limitat i hauríem d’aprofitar-lo per fer  coses i tenir noves experiències d’aprofundiment personal .Potser una reflexió profunda de cóm portem la nostra vida i com la portarem en el futur, un reset  per millorar.

Aquesta és la meva  resposta instantània  a aquest :”tenir tot el temps del món” aturat per la falta de feina  i sabent que no és una solució definitiva, però és la meva proposta per aprofitar aquest temps limitat.

Comments are closed.