La biodiversitat del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

Des de la Comissió Medi Ambiental es va organitzar  una activitat de descoberta i observació de la vegetació singular del parc i de les espècies de flora i fauna que habiten al jardí de papallones i l’hotel d’insectes. La dinàmica de l’activitat constava de les següents fases:

  1. Coneixem la història del parc i els seus valors ambientals.
  2. Descobrim les plantes singulars del parc: a través del plànol es localitzen diferents arbres d’interès botànic i/o històric i se’n comenten les principals característiques.
  3. Qui viu al jardí de les papallones? A través de claus dicotòmiques senzilles s’identifiquen les principals espècies vegetals i animals (papallones i altres insectes) del jardí.
  4. Què fem per conservar el nostre entorn?

 

15 de febrer de 2023

Flora i fauna de la desembocadura del riu Besòs

Data de la visita: 13 de desembre de 2022.

L’alumnat de GES 1A i 2A ha anat a  conèixer aquest espai sotmès a una alta pressió humana però amb un elevat valor ecològic.

Hem observat  ocells aquàtics des del pont del tramvia; hem valorat  la importància del parc del Litoral per a l’avifauna de la desembocadura.

A més, hem fet una petita reflexió sobre l’evolució ecològica del delta del Besòs i hem pogut identificar arbustos propis de l’ambient fluvial, de  la fauna i flora autòctona i al·lòctona, mitjançant  telescopis, binocles i guies identificatives.

L’activitat  ha finalitzat amb la reflexió dels impactes negatius sobre aquest espai, les accions de millora que s’hi han desenvolupat i les accions quotidianes que podem fer per preservar l’entorn. 

Anem al Parc de la Ciutadella!

Visita del MEI B al Parc de la Ciutadella

Data de la visita: 28 de novembre de 2022


Discussion

Comments are closed.

-->