Preinscripció curs 2023/24

Tot el que has de saber sobre la preinscripció:


Quan he de presentar la sol·licitud de preinscripció?

Del 20 al 28 de juny de 2023.

Horari de preinscripció:

 • Matins: De dilluns a divendres d’11:00h a 13:00h.
 • Tardes: Dilluns a dijous d’16:00 a 18:00h.

Quina documentació necessito per preinscriure’m?

 • Document de preinscripció (l’emplenareu amb l’ajuda del professorat assignat a cada ensenyament).
 • Original i fotocòpia del NIF / NIE / Passaport.
 • Original i fotocòpia de la TSI (targeta sanitària individual).

Durant la preinscripció, la TSI no és obligatòria, però sí per a matricular-se al setembre. Per tant, si l’aporteu en el moment de la preinscripció ja no us caldrà dur-la al setembre durant el procés de matriculació.


Durant la preinscripció he de pagar la quota de material?

No. La quota de material es paga en l’acte de matriculació, és a dir, a partir del 4 de setembre.


Puc preinscriure’m en diferents centres d’adults?

No. La preinscripció s’efectua en una única sol·licitud i generalment s’efectua en el centre on vols cursar prioritàriament els teus ensenyaments. No obstant això, si vols accedir a ensenyaments d’altres centres, podràs efectuar la preinscripció en la mateixa sol·licitud on cursaràs prioritàriament els teus ensenyaments.

És important ressaltar que si presentes més d’una sol·licitud de preinscripció, en diferents escoles, pots quedar exclòs del procés de preinscripció.


Puc preinscriure’m de varis ensenyaments en un mateix centre d’adults?

Sí, mentre els horaris de cadascun d’ells siguin compatibles, ja que els estudis tenen caràcter presencial.

Per exemple, si vols cursar anglès i Competic hauràs de comprovar que els horaris et permetin assistir a les seves classes.


Per què m’he de preinscriure?

La preinscripció et permet reservar la teva plaça ja que aquestes estan limitades i podria donar-se el cas que després de la matrícula oficial de setembre, et quedessis sense plaça. Per tant, es recomana que facis la preinscripció.

Per exemple, en els ensenyaments d’informàtica només disposem de 18 places en torn de matí i 18 places en torn de tarda.


Durant el procés de preinscripció hi haurà algú que m’orienti?

Sí, durant el procés de preinscripció, a la teva arribada al centre (2a planta), se t’assignarà un docent de l’ensenyament que vols efectuar, de manera que li podràs consultar el que creguis convenient en relació a l’ensenyament que vols cursar.

El docent et donarà el full oficial de preinscripció perquè l’emplenis amb les teves dades personals i acadèmiques.

Un cop emplenat el full de sol·licitud, el docent et lliurarà una còpia de la preinscripció perquè en facis el seguiment del procés i te n’asseguris que has estat correctament preinscrit i admès.


Si em vull preinscriure a la GES d’adults em serveix l’expedient acadèmic d’altres centres per a demostrar el meu nivell?

Sí, si provens d’un institut i tens àmbits aprovats de tercer i/o quart nivell d’ESO, o bé, si provens d’un altra CFA i tens mòduls cursats i aprovats. En aquests casos, per normativa, les qualificacions i/o convalidacions que hagis obtingut es traslladaran al teu expedient acadèmic.

Per tant, si provens d’un Institut hauràs de demanar un certificat de notes de 3r i/o 4rt d’ESO, segons sigui el cas; i si provens d’un altre CFA, necessitaràs un certificat de notes dels mòduls cursats i aprovats del primer i/o el segon nivell, segons sigui també el teu cas.


Què passa si em vull preinscriure a la GES i no tinc cap certificat de notes o no vaig acabar els estudis en cap nivell d’ESO (3r i 4rt)?

No passa res. Durant la preinscripció se’t farà una entrevista, i si s’escau, el docent et passarà una prova de nivell que servirà per ubicar-te en el nivell adequat del GES. El GES d’adults equival al 3r i 4t de l’ESO, per la qual cosa només té dos nivells (1r i 2n nivell de GES).


I en els altres ensenyaments, com sé el nivell al que m’he de preinscriure?

No et preocupis. El docent orientador té molta experiència i et farà algunes preguntes al respecte, també et demanarà si aportes certificats de qualificacions o d’expedients d’altres centres o estudis, i si cal t’oferirà fer una prova de nivell perquè puguis demostrar tot el que saps.


Com són les proves de nivell?

Són adaptades i adequades als ensenyaments que vols fer.

Si vols efectuar els ensenyament de la GESO: la prova de nivell tractarà d’avaluar la teva capacitat de comprensió lectora i de creació escrita, tant en català com en castellà, ordenació de mots i ús de temps verbals -passat, futur, etc-, i de l’àmbit científic-matemàtic et demanaran que facis el càlcul d’alguna operació matemàtica senzilla -operacions amb fraccions, ús de parèntesis, càlcul de descomptes, etc-, i finalment algun exercici de raonament lògic-formal. La prova s’ha de respondre en no més de 45′. En funció de la puntuació obtinguda el professorat orientador del GES t’indicarà el nivell al que correspon preinscriu-re’t.

Si vols efectuar ensenyaments d’anglès i/o català i no te’ns clar el nivell adequat que et correspon segons els teus coneixements actuals, el docent et lliurarà una prova de tipus test amb 30 ítems de resposta única que hauràs de respondre en no més de 30′. En funció de la puntuació obtinguda el docent de llengües t’indicarà el nivell al que correspon preinscriu-re’t.

Si vols efectuar informàtica i no te’ns clar el nivell adequat que et correspon segons els teus coneixements actuals, el docent d’informàtica et passarà una prova en un ordinador de l’aula informàtica preparat per aquesta finalitat. Serà una prova test autoavaluativa que hauràs de respondre en no més de 30′. En funció de la puntuació obtinguda el docent d’informàtica t’indicarà el nivell al que correspon preinscriu-re’t.


Puc canviar d’específiques després de la preinscripció?

No. Per canviar d’específiques t’hauràs d’esperar a què finalitzi el període de matriculació del 4 al 8 de setembre. Llavors, sempre i quan hi hagi places vacants en les matèries específiques que vulguis cursar, podràs efectuar el canvi.

I un cop iniciat el curs?

Sí, un cop matriculat i ja iniciat el curs, sempre i quan hi hagi places vacants en les matèries específiques que vulguis cursar. Se’t recomana, i per tal de no perdre més classes lectives, tenir clares les teves preferències no més enllà del mes d’octubre.

La tramitació del canvi s’efectuarà sempre a través del tutor/a que t’hagin assignat que al seu temps la comunicarà a la Secretaria del centre perquè es faci efectiva.


Puc canviar de torn -matí/tarda/vespre- després de la preinscripció?

No. Per canviar de torn, hauràs d’esperar-te a què finalitzi el període de matriculació del 4 al 8 de setembre. Llavors, sempre i quan hi hagi places vacants, podràs canviar de torn.

I un cop iniciat el curs?

Sí, sempre i quan hi hagi vacants en el torn dels ensenyaments que vulguis realitzar.

Si hi ha vacants i si pots justificar formalment que és per motius laborals o personals que t’impedeixin expressament l’assistència a les classes de manera reiterada o alternada en el temps.

Per exemple, si ets infermer/a i treballes en torns diversos o si tens prescripció mèdica.

La tramitació s’efectuarà sempre a través del tutor/a que t’hagin assignat que al seu temps la comunicarà a la Secretaria del centre perquè la faci efectiva.


Puc perdre la còpia de la meva preinscripció?

Encara que gairebé tot té solució, millor que no te l’enduguis a la platja 😉 Aquesta còpia l’hauràs de presentar quan et matriculis al setembre.


Quines són les dates detallades del procés de preinscripció?

Detall de les dates del procés de preinscripció.


Quan m’hauré de matricular?

Si t’han admès a les llistes definitives que l’escola farà públiques el 14 de juliol en el taulell de l’entrada de l’escola (a la vitrina que hi ha a la planta baixa, tot just al costat de l’ascensor i que hauràs de comprovar in-situ), podràs matricular-te entre el 4 i el 8 de setembre en els horaris de secretaria que t’indicarà el docent durant la preinscripció.


Quina és l’oferta educativa del curs 2023/24?

Clica aquí per veure-la.

 

Comments are closed.
AGENDA ESCOLAR
 • Matrícula oficial (alumnes preinscrits al juny) >>> Del 2 al 8 de setembre.
 • Matrícula de continuïtat (alumnes del centre que promocionen) >>> Del 5 al 12 de juliol.
 • Preinscripció curs 2023/24 >>> Del 20 al 28 de juny.
 • Lliurament certificats ensenyaments de llengües, GESO, Competics i MEI >>> 20 i 21 de juny de 2023.
 • Proves d'accés a Cicles Formatius de Grau Superior >>> 23 i 24 de maig 2023.
 • Lliurament dels Certificats per a les proves d'accés de Grau Superior >>> 8 de maig de 2023.
 • Proves d'accés a la Universitat per a majors de 25/45 anys >>> 22 i 29 d'abril de 2023.
 • Dia del treball >>> 1 de maig de 2023.
 • Festivitat de Sant Jordi >>> 21 d'abril de 2023.
 • Preinscripció a cicles formatius de grau mitjà (alumnes de continuïtat) >>> Del 12 al 18 d'abril.
 • Inici 3r trimestre lectiu >>> 20 de març de 2023.
 • Inici 2n quadrimestre dels cursos de català A1 i castellà A1 >>> Setmana del 8 de febrer de 2023.


maig 2023
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Aquesta plana web es subscriu a la Iniciativa d’Accessibilitat Web (WAI) del World Wide Web Consortium (W3C) en un esforç per millorar l’accessibilitat a internet a les persones amb discapacitat, la qual cosa els permet accedir a aquesta amb una àmplia gamma de dispositius digitals.

-->